Materiaalin toimitus

Materiaali

Ensisijaisesti hankkeelle kannattaa tarjota audiovisuaalista aineistoa Päijät-Hämeestä. Aineiston digitoimiselle on omat asianmukaiset tilat Kansantalon Tammisalissa. Tilat sijaitsevat Lahden keskustassa elokuvateatteri Kino Iiriksen yhteydessä.

Projektiin otetaan vastaan filmi-, video-, äänite- ja valokuvamateriaalia, joka digitoidaan ja muokataan esityskuntoon alkuperäistä materiaalia vahingoittamatta. Materiaalista tehdään dokumentteja/lyhytfilmejä joiden avulla valotetaan Lahden seudun kulttuurin (musiikin ja urheilun), arkkitehtuurin ja kaupunkikuvan sekä talouden ja hallinnon kehitystä. Materiaalian kautta voi välittyä myös arkista ajankuvaa, tärkeää on, että ne ilmentävät Lahtea ja seutua jollain tavalla.

Materiaalia kerätään varhaisilta vuosilta aina tähän päivään asti.

Kannattaa tarjota myös muutakin kuin paikallishistoriallista materiaalia, mutta sen läpikäymisestä ja mahdollisesta digitoinnista on sovittava erikseen.
Muun kuin paikallishistoriallisen materiaalin läpikäyminen tai digitointi ei ole maksutonta.

Luovuttajan täytyy huomioida projektin erikoislaatuisuus. Ainesto on yksilöllistä ja vanhojen aineistojen käsittely vaatii erikoislaitteita ja -osaamista.
Lisäksi luovutetun materiaalin läpikäyminen ja digitointi tehdään talkootyönä.
Jos luovutetusta aineistosta herää kysymyksiä, kannattaa ottaa yhteyttä suoraan materiaalin vastaanottaneeseen henkilöön.

Sopimus

Luovutetusta materiaalista laaditaan sopimus. Materiaalin toimittaja luovuttaa käyttö- ja esitysoikeudet voittoa tuottamattomaan toimintaan projektin puitteissa ja saa vastaavasti itselleen maksutta hyvälaatuisen esityskopion valmistaa dokumentista, esim. DVD-levyn.
Albumit auki -hankkeeseen luovutetusta materiaalista tehdään erillinen sopimus.

Materiaalin voi postittaa tai toimittaa henkilökohtaisesti alla olevaan osoitteeseen, kunhan asiasta on sovittu etukäteen. Merkitse kuoreen saajaksi Päijät-Hämeen Elokuvakeskus ry / Kotiseutufilmit.

Lisätiedot

Aatos Suomilammi, Lahden Videokuvaajat ry
puh. 0400 430681
aatos.suomilammi@gmail.com

Materiaalin toimitusosoite (sopimuksen mukaan!)

Päijät-Hämeen Elokuvakeskus ry
Saimaankatu 12 (Tammisali)
15140 Lahti

Vastaa