Uudet tilat ja syksyn tapahtumia

Päijät-Hämeen elokuvakeskus ry:n toiminnan siirryttyä Kansantalon Tammisaliin, myös päijäthämäläinen perinnefilmiprojekti (Kotiseutufilmit) ja Albumit auki Lahti saavat asianmukaiset tilat toiminnalleen.

Jatkossa filmejä ja valokuvia voi toimittaa ja tuoda osoitteeseen Saimaankatu 12. Tilat sijaitsevat Lahden keskustassa, elokuvateatteri Kino Iiriksen naapurissa, käynti tiloihin tapahtuu elokuvateatterin ulko-oven kautta. Samoissa tiloissa toimii myös Lahden Videokuvaajat ry ja Lahti-Seura ry. Tilojen esittelyvideo.

Katso syksyn 2015 keräyspäivät, muina aikoina käynnistä on sovittava erikseen.

Kymintien puutaloja 1990-luvun lopulla. Kuvaaja Sauli Hirvonen.

Tämäkin kuva löytyy jo Albumit auki -sivulta: Kymintien puutaloja 1990-luvun lopulla. Kuvaaja Sauli Hirvonen.

Tulevia tapahtumia

Syksyllä järjestetään filmeihin ja valokuviin liittyviä tapahtumia. Lokakuussa kirjastossa valokuvien keruutapahtuma. Valokuviin keskittyvä seminaari järjestetään kirjaston auditoriossa joulukuun ensimmäisenä päivänä. Tarkempia lisätietoja lähempänä tilaisuutta.
Lahti-filmejä katsellaan jälleen elokuvateatteri Kino Iiriksessä marraskuussa.
Tilaisuuksiin vapaa pääsy.

26.10 Albumit auki -keruutilaisuus – Lahden pääkirjasto
1.11. alkaen valokuvanäyttely Kino Iiriksen aulassa
1.11. Lahti-filmi -näytös – elokuvateatteri Kino Iiris (uusintanäytökset ma 2.11. klo 12 ja klo 20)
1.12. Lahti Valokuvassa -seminaari – Lahden pääkirjasto, auditorio

Albumit auki ja kotiseutufilmit

Valokuvat voidaan digitoida asiakkaan odottaessa ja ne palautetaan digitoinnin jälkeen omistajalleen. Valokuvien tuojan on myös mahdollista saada itselleen ilmaiseksi digitaalinen versio kuvistaan Albumit auki -muistitikulla. Kuvien ja filmien käytöstä laaditaan sopimus. Samalla valokuviin liittyvät tiedot on tarkoitus kerätä talteen.

Albumit auki keskittyy valokuviin, ja sen sivuilla on julkaistu vuoden 2014 aikana jo satoja kuvia. Lahdessa aiemmin käynnistynyt Kotiseutufilmit – päijäthämäläinen perinneprojekti -hanke keskittyy filmi- ja videomateriaalin keräämiseen. Projektien tarkoituksena on kerätä mahdollisimman laajaa filmi- ja kuvatietokanta Lahdesta ja lahtelaisista.