joustoluotto

Joustoluotto tuo joustavuutta oman talouden ylläpitoon

Joustoluotolla (tai joustolimiitillä / joustorahoituksella) tarkoitetaan vakuudetonta lainaa, joka kuuluu kulutusluottojen piiriin. Joustoluoton avulla voit nostaa tarkoitusta varten luodulta luottotililtä lainaa omalle pankkitilillesi juuri sen verran kuin tarvitset, lainan kokonaissumman puitteissa. Joustoluottoa voidaan myöntää lainantarjoajasta riippuen aina muutamista sadoista euroista jopa useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin asti.

Joustoluotto tunnetaan monista hyvistä puolistaan

Joustoluotto on syystäkin suosittu lainamuoto, sillä siinä on monia sellaisia hyviä puolia, joita muut lainamuodot eivät välttämättä tarjoa. Joustoluottoa voi ajatella ikään kuin luottokorttina, mutta sen korkokustannukset ovat edullisemmat ja laina-aika joustavampi. Aivan kuin luottokortinkin kanssa, joustoluotossakin toimii seuraava periaate: kun maksat nostamaasi luottoa pois, saat samaa tahtia uutta luottoa käyttöösi. Laina-aika sovitaan lainantarjoajan kanssa, ja se voi olla esimerkiksi viisi vuotta, tai tätä pidempi tai lyhyempi ajanjakso. Sen aikana joustoluotto on siis jatkuvasti käytössäsi ilman erillisiä uusia hakemuksia. Joustoluoton hakeminen on yleisesti ottaen turvallista, joskin lainaehtoihin ja lainantarjoajaan kannattaa tietysti tutustua huolellisesti ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Joustoluotto tuo helpotusta tilanteisiin, joissa rahantarve yllättää ja rahaa on saatava nopeasti tilille. Tällaisia yllättäviä tilanteita voivat olla esimerkiksi erilaiset kotiin tai autoon liittyvät korjauskustannukset tai esimerkiksi lemmikin yllättävät eläinlääkärikulut. Kun joustoluottosopimus on tehty, lainaa ei ole pakko nostaa, mutta se on tarvittaessa käytettävissä nopeasti.

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava lainamuoto. Jos olet hakenut lainaa suuremmalle summalle kuin mitä lopulta tarvitsetkaan (sanotaan vaikkapa, että autoremontin kustannukset jäivätkin muutaman sadan euron verran arvioitua pienemmäksi), se ei haittaa. Maksat lainaan liittyviä kuluja vain siitä summasta, jonka olet nostanut luottotililtä omalle tilillesi.

Yksi joustoluoton hyvistä puolista on sen hakemisen helppous ja nopeus. Joustoluottoa voi hakea netissä mihin kellonaikaan tahansa vaikkapa pyhäpäivänä, ja automatisoidun käsittelyprosessin ansiosta hakemus käsitellään ja lainapäätös annetaan nopeasti. Joustoluoton takaisinmaksuehdot kannattaa tarkistaa lainantarjoajalta. Usein lainan takaisinmaksussakin on kuitenkin joustavuutta vähintään siinä mielessä, että lainan voi maksaa takaisin joko kerralla tai useammassa kuukausittain maksettavassa erässä. Myös ylimääräiset maksuerät lainan lyhentämisen vauhdittamiseksi ovat useimmiten mahdollisia.

Joustoluoton hakeminen

Sekä perinteiset pankit että modernimmat netin kautta toimivat rahoituslaitokset myöntävät joustoluottoja. Ensimmäinen askel joustoluoton hakemiseen onkin erilaisiin lainantarjoajiin ja lainaehtoihin tutustuminen. Joustoluotto kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, jotta voi varmistua siitä, että lainalle saa juuri itselle parhaiten sopivat ehdot ja takaisinmaksuajan. Netissä toimii useita lainojen kilpailuttamissivustoja, joita voi hyödyntää tähän tarkoitukseen yleensä veloituksetta. Usein kilpailutussivustoilta löytyy myös erilaisia laskureita, joiden avulla voi paremmin arvioida minkä suuruisen luoton itselleen haluaa ja millaista kuukausilyhennystä on valmis maksamaan.

Eri lainantarjoajien lainaehtoja tarkastellessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin lainan todelliseen vuosikorkoon, luottorajaan sekä siihen, antaako toimija mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin.

Joustoluoton hakemiseen ei tarvita takaajia tai vakuuksia, jonka vuoksi hakuprosessi on sujuva ja nopea. Hakijan täytyy kuitenkin olla täysi-ikäinen ja luottotiedot tulee olla kunnossa. Eri lainantarjoajat saattavat lisäksi asettaa erilaisia ehtoja lainan hakemiselle. Osa toimijoista saattaa vaatia esimerkiksi tositteita kuukausituloista hakijan maksukyvyn todistamiseksi. Joustoluottoa varten hakijalla tulee yleisesti ottaen olla säännölliset tulot. Joustoluotto voi kuitenkin olla mahdollinen vaihtoehto myös opiskelijoille ja heille, jotka tekevät osa-aikatyötä.

Joustoluottoa voi hakea huoletta, sillä hakemuksen tekeminen ei maksa mitään eikä velvoita ottamaan lainaa. Jos hakemusta suuremmasta lainasummasta ei hyväksytä, aina voi tehdä uuden hakemuksen hieman pienemmällä summalla. Joustoluoton hakeminen onnistuu perinteisten pankkien kautta tai erilaisten rahoituslaitosten kautta kätevästi netissä. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.